Hayatın İçinden Notlarım

İnsanın kendi ihtiyacına sahip çıkması, ona iyi geleni seçmesi ne güzeldir!

Çok mu ısrar ettiğini söylediler? Vardır bir bildiğin. Adı belki de ısrar değil de istediğine sahip çıkmak, arkasında durmaktır.

Benzemediğinizi mi söylediler? Benzerlik güven verir; farklılıklar da zenginleştirir, büyütür, geliştirir. Bir benzer bir farklıdır bu dansın ritmi. İhtiyacın biraz benzerlik biraz farklılıktır. Seni yeşertecek olan odur.


Bırakmadığını, bırakamadığını mı söylediler? Ayrışmak için önce birleşmek gerekir. Bırakamıyorsan belki yarım kalmışsındır. Oradaki ihtiyacın henüz karşılanmamıştır. Daha zamanı gelmemiştir. Anlamamış, anlaşılamamışsındır, öyle hissediyorsundur.

Çabalamanın yanlış olduğunu mu söylediler? Çabalıyorsan orada o an iyi hissettiğin içindir. Keyfin bozulmasın ya da sonrasında daha keyifli olabilesin diyedir.

Yardım istedin diye sana garip mi baktılar? Yardım istemek cesaret ister. Çözemediğin, göremediğini düşündüğün ne varsa bunu çözmeye, görmeye niyetli olmaktır.  Kendini o an yalnız bırakmamaktır. Ben tek yapamadım ya da yapmak istemedim “bir” olalım “ortak” olalım demektir.

Vazgeçtiğini mi söylediler? Artık elinden gelen bir şey olmadığını düşündüğünden ya da belki sen bir şey yapmak istemediğindendir. Neyden yorulduğunu farkedip, neyin değişmesini istediğini gördüğündendir.

Hepsi o anki ihtiyaçtan geçer. Her birinin sebebi de kişiye özel nedenlerledir. Dün iyi gelen bugün iyi gelmeyebilir; ihtiyaçlar, duygular değişir. Normaldir. İnsanın kendi ihtiyacına sahip çıkması, ona iyi geleni seçmesi ne güzeldir!

 

 

2 Comments

  • Reply

    Mustafa Barak

    Kasım 14, 2018

    sitenin tasarımı güzel ama tasarımda değişikliğe ihtiyacı var, yardım edebilirim :))

    • Reply

      selin

      Kasım 30, 2018

      Teşekkür ederim, şu an için bu şekilde mutluyum. İlerleyen zamanlarda bir değişiklik belki..

Bir yanıt yazın